Tour for Life op tv
RTL7 besteedde aandacht aan de Tour for Life. Het item geeft een goed beeld van de tour en het goede doel!
 klik hier!  http://www.rtl.nl/components/sport/wielerland/miMedia/210272/218101.public.30120250.Wielerland_s2_a10.xmlshapeimage_4_link_0
Steun Team Zaanstad voor en tijdens onze Tour for Life, waarmee we onze eigen grenzen verleggen,  maar voornamelijk aandacht en geld vragen voor al die mensen in de wereld die het een stuk minder goed hebben dan wij. Kijk voor alle mogelijkheden op onze sponsorpagina.Team.htmlSponsers.htmlSponsers.htmlshapeimage_5_link_0shapeimage_5_link_1shapeimage_5_link_2
Aftrekbaarheid giften particulieren
Uw sponsorbijdrage (gift) aan Tour for Life is aftrekbaar voor de aangifte inkomstenbelasting. Download hier meer informatie.http://2010.tourforlife.nl/Downloads.aspx?pageId=45shapeimage_6_link_0

De eerste editie was een daverend succes en de voorbereidingen voor de volgende zijn in volle gang. De zware, klassieke 8-daagse wielertocht Tour for Life vindt van 29 augustus tot 5 september 2010 plaats.

 

Ultieme uitdaging


Tour for Life is dé ultieme uitdaging voor iedereen die van wielrennen houdt. De tocht bestaat uit 8 zware etappes van gemiddeld 150 kilometer en voert van het zuidwesten van Frankrijk naar de Cauberg in Valkenburg. Daarbij fietsen de renners niet alleen voor zichzelf: ze brengen geld bij elkaar voor Artsen zonder Grenzen en daarmee voor de miljoenen mensen die Artsen zonder Grenzen ieder jaar helpt.

Sponsoring

Meedoen kan alleen in ploegverband. Ieder team zamelt 15.000 euro in. Met dat bedrag kan Artsen zonder Grenzen 3.500 slachtoffers van conflicten en rampen de eerste medische noodhulp geven.

 

Route

Tour for Life 2010 start in het zuid-oosten van Frankrijk. Via een kleine uitstap in Zwitserland gaat het dan verder via Frankrijk, Luxemburg en België naar de Cauberg in Valkenburg.

 

Tijdens de eerste dag beklimmen de renners de laagste col van de Alpen, Col de l’Echelle (1.766m), en komen vervolgens door het hoogst gelegen stadje van Frankrijk, Briançon (1.330m). Dan volgt Col du Lautaret en ten slotte het hoogtepunt van de dag: Alpe d’Huez.

Dag 2 is de zwaarste etappe van de Tour. Op het programma staan onder meer Col de Glandon en Col de Madeleine, die dan net bedwongen is door de renners van de Tour de France. De overnachting is heel sfeervol aan het meer van Annecy.

 

Op dag 3 doet Tour for Life heel kort Zwitserland aan en daarna gaat het naar de Jura en de Vogezen. Op dag 6 en 7 komt het peloton langs Vittel en Verdun en op dag 8 is de feestelijke finish op de Cauberg.

 

Succes

Tour for Life 2009 was een groot succes voor zowel de 90 deelnemers als Artsen zonder Grenzen. Ondanks de barre weersomstandigheden tijdens het tweede deel van de rit bleven de renners vastbesloten de Cauberg te halen. . De sfeer in het peloton was geweldig, wat vooral te merken was tijdens het spetterende slotfeest op de laatste avond in het Belgische Grand Halleux.

 

Opbrengst

De totale opbrengst voor Artsen zonder Grenzen was 265.158 euro, genoeg voor de eerste noodhulp voor 60.000 slachtoffers van conflicten en rampen.
 
Financieel bijdragen?
Draag ook financieel bij en stort direct op de Team Zaanstad-rekening van Artsen zonder Grenzen!http://2010.tourforlife.nl/FormSelectSponsorType.aspx?PageId=5&selected=T3http://2010.tourforlife.nl/FormSelectSponsorType.aspx?PageId=5&selected=T3shapeimage_8_link_0shapeimage_8_link_1